Hahmot

Kampanjaan valitut pelaajat saavat hyvissä ajoin pelinjohdon suunnittelemat hahmokonseptit, joita työstetään yhdessä ennen ensimmäistä peliä ja pelien välissä. Lähes kaikilla hahmoilla voi suoraan pelata työstämättä niitä eteenpäin, mutta paremman pelikokemuksen saa, kun niitä jatkokehittää yhdessä pelinjohdon ja muiden pelaajien kanssa.

Pelinjohdon kirjoittamissa hahmoissa on keskitytty etenkin etuoikeuksien, haasteiden, ennakkoluulojen ja syrjinnän teemoihin ja niihin liittyviin juoniin. Pelaajien on mahdollista jonkin verran vaikuttaa näiden teemojen käsittelyyn sekä hahmonsa yksityiskohtiin. Joitakin hahmoja on mahdollista työstää paljonkin, joissain on työstölle hieman vähemmän tilaa.

Hahmoille on luotu ja kirjoitettu pelinjohdon toimesta kontakteja. Näitä syvennetään ennen ensimmäistä peliä ja pelien väleissä pelaajatapaamisissa. Kampanjan aikana tulee varmasti syntymään uusia kontakteja, kun hahmot tutustuvat toisiinsa paremmin.

Hahmoille ei ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta määritetty sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista. Pelaajat kertovat pelaajahakulomakkeessa, mitä sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista haluavat pelata, mutta hahmot jaetaan ensisijaisesti muiden hahmotoiveiden, kuten teemojen ja juonielementtien perusteella.

Samat 21 hahmoa jatkavat kampanjassa alusta loppuun, uusia hahmoja ei ole tarkoitus ottaa mukaan kesken kampanjan.

Lyhyet kuvaukset hahmoryhmistä

Elitistit

He ovat tottuneet elämään yltäkylläistä elämää, jota säätelevät tarkasti opetellut käytöstavat. Oma arvo tiedostetaan ja sen suomia mahdollisuuksia hyödynnetään niin koulussa kuin arjessa. Piirit ovat pienet, joten moni on tuntenut tai vähintäänkin tiennyt toisensa jo lapsuudesta asti ja törmännyt hyväntekeväisyystapahtumissa. Kaveripiiri on siis pitkään ollut tuttu, mutta onko ilmassa myös kyllästymisen merkkejä ja halua päästä haistelemaan vähän tuoreempia tuulia?

Pröystäilijät

Tässä porukassa rahaa löytyy ja se myös näytetään, erityisesti sosiaalisessa mediassa. Merkkivaatteet ja hulppeat lomamatkat esitellään instagramissa samalla, kun suunnitellaan seuraavaa elämystä. Menestystä ja huomiota on tullut myös mediassa joko oman tai vanhempien toiminnan kautta, niin hyvässä kuin pahassa. Julkisivu on tärkeä, mutta sen takana pilkottaa myös ongelmia, joita piilotellaan muulta maailmalta. Tärkeintä on pitää hauskaa ja näyttää hyvältä kuvissa!

Urheilijat

Jo vuosikymmeniä menestystä niittänyt koulun hevospoolojoukkue on saanut uuden tähtikaartin ensimmäisen vuoden opiskelijoista. Osa näistä opiskelijoista on koulun normaalia eliittiväkeä, eli hyväosaisia ja etuoikeutettuja, mutta osa on päässyt kouluun stipendillä. Kaikilla on kuitenkin halu loistaa lajissa, ja näiden opiskelijoiden arki pyörii treenien ja kisojen ympärillä, välillä jopa koulumenestyksen hinnalla. Joukkueen tavoitteena on hioutua yhteen ja toimia tehokkaasti, ilman keskinäisiä kärhämiä, mutta voidaanko niiltä kilpaurheilussa välttyä? Koulun poolojoukkue oli alunperin miesjoukkue, mutta muutettiin sekajoukkueeksi 2000-luvun lopulla.

Akateemikot

Koulun säkenöivimmät mielet opiskelevat enemmän ja ahkerammin kuin toiset. Myös opiskelun ulkopuolisilla aktiviteeteilla haalitaan yliopistopisteitä ja tähdätään tulevaisuuden menestykseen. Vaikka akateemikoilla ei ole yhtä paljon sosiaalista statusta kuin elitisteillä eikä yhtä paljon taloudellista pääomaa kuin pröystäilijöillä, he tietävät ryhmänsä olevan muita parempi älyllisten kykyjensä ansiosta. Ryhmän sisällä sen sijaan akateemisista meriiteistä ja terävimmistä aivoista käydään ajoittain kiivastakin mittelöä.

Ulkopuoliset

Siinä missä muut ovat löytäneet omat paikkansa perinteisistä ryhmittymistä ja asettuneet koulun käytäville saumattomasti kuin vanhojen rehtorien muotokuvat, ulkopuoliset ovat hakeutuneet toistensa seuraan enemmänkin sen vuoksi, että eivät tunne kuuluvansa mihinkään muuhun joukkoon – tai kenties koko kouluun. Jaettu vierauden tunne voi kuitenkin yhdistää jopa lujemmin kuin jaettu sosiaalinen status. Vaikka ulkopuolisilla on välillä haasteita toisten ryhmien kanssa (ja hetkittäin jopa keskenään) he pitävät toistensa puolia pönöttävän koulumaailman sosiaalisissa kiemuroissa.

Kuva Gerd Altmann Pixabaystä
Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: